Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

Slika 1

Извештај о социјалном задругарству 2016 - 2022.

03.08.2022.

Представљамо вам први извештај о социјалном задругарству. У извештају можете пронаћи информације о постигнућима и амбијенту за развој социјалног задругарства током првих 6 година развоја.

Прочитајте више
Forca

Иницијатива за формирање локалних Савета за социјалну политику

28.07.2022.

Локалним самоуправама у Косјерићу, Крупњу и Прибоју предложили смо да се формира Савет за социјалну политику који би у наредном периоду преузео све послове око припреме и реализације социјалне политике у општинама, док у општини Пожега овај Савет већ функционише.

Прочитајте више
УСХ

Конференција „Изједначавање услова за младе са хендикепом у образовању – право на стипендије“

22.07.2022.

Конференција „Изједначавање услова за младе са хендикепом у образовању – право на стипендије“ Удружења студената са хендикепом одржана је на Златибору 15. јула у циљу представљања резултата заговарачке иницијативе за увођење ублажених критеријума за младе са хендикепом у конкурсе јединица локалних самоуправа за стипендије ученика и студената.

Прочитајте више
TOC

Зајечарци морају бити здрави – Трибина “Како исхрана утиче на наше здравље?”

21.07.2022.

Тимочки Омладински Центар у оквиру пројекта Јавно здравље на локалу организоваће серијал трибина Зајечарци морају бити здрави. Трећа у низу трибина, биће одржана у четвртак 21. јула 2022. године у Простору за ПОМАК, Генерала Гамбете 44, 8. спрат, у 19ч, а на тему “Како исхрана утиче на наше здравље?“

Прочитајте више
Интер

ИнТЕР представио Мониторинг извештај о степену укључености организација цивилног друштва у дијалог са јавним властима код пројеката ЈПП

21.07.2022.

Институт за територијални економски развој – ИнТЕР је израдио Мониторинг извештај о степену укључености организација цивилног друштва у дијалог са јавним властима код пројеката јавно-приватног партнерства (ЈПП) који је претходних дана представљен на округлим столовима у Општини Топола, Општини Пландиште и Општини Бечеј.

Прочитајте више
FTJ

Најављено формирање Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама и у Суботици

20.07.2022.

Првог јула у Плавој сали Градске куће у Суботици одржан је округли сто поводом формирања Координационог тела за борбу против насиља у школама, који је уз подршку Града Суботице организовао Центар за несталу и злостављану децу.

Прочитајте више
FTJ

Формирано Координационо тело за сузбијање насиља у школама у Власотницу

20.07.2022.

На иницијативу Центра за несталу и злостављану децу и уз подршку Општине Власотинце, на 13. седници власотиначког локалног парламента усвојене су предложене мере за превенцију насиља у основним и средњим школама и формирано је Координационо тело за борбу против вршњачког насиља у основним и средњим школама.

Прочитајте више
BCBP

Управљање пандемијом – непоштовање закона, храброст лекара и конфузија међу грађанима

18.07.2022.

Управљање кризом изазваном пандемијом обележили су многи пропусти и у поштовању правног оквира, али и у организацији постојећих здравствених капацитета. Потпуни хаос је спречен само захваљујући напорима лекара, док су грађани, збуњени контрадикторним порукама били препуштени сами себи. Ово је закључено на округлом столу који је Београдски центар за безбедносну политику организовао 6. јуна.

Прочитајте више
Slika 1

Покретање дијалога са јавним властима - израда Протокола за заштиту деце од насиља у сектору спорта

13.07.2022.

Ужички центар за права детета je 11. јула 2022.године организовао састанак са циљем да иницира дијалог за унапређење политика и процедура заштите деце од насиља у сектору спорта

Прочитајте више
slika 1

Трибина Зајечарци морају бити здрави - Значај превентивних прегледа код деце и одраслих

20.06.2022.

Тимочки Омладински Центар у оквиру пројекта Јавно здравље на локалу организоваће серијал трибина Зајечарци морају бити здрави.

Прочитајте више

СНИМАК ИНФО СЕСИЈЕ ЗА II ЦИКЛУС ПОДРШКЕ ОЦД

16.05.2022.

Инфосесија се одвијала у два дела. Најпре је представљен програм Дијалог промена и услови за конкурисање и скренута је пажња на најважније елементе које успешан предлог пројекта треба да садржи. Учесници су такође имали прилике да се упознају са процесом селекције и роковима за сваки од њених корака.

Прочитајте више

Летња школа јавних политика кроз „Дијалог промена“

13.05.2022.

Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије, партнер на пројекту „Дијалог промена“ Београдске отворене школе, реализовао је у периоду од 9. до 13. маја 2022. године Летњу школу јавних политика за представнике 19 организација цивилног друштва (ОЦД) у Шапцу.

Прочитајте више