Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

СНИМАК ИНФО СЕСИЈЕ ЗА II ЦИКЛУС ПОДРШКЕ ОЦД

16.05.2022.

Инфосесија се одвијала у два дела. Најпре је представљен програм Дијалог промена и услови за конкурисање и скренута је пажња на најважније елементе које успешан предлог пројекта треба да садржи. Учесници су такође имали прилике да се упознају са процесом селекције и роковима за сваки од њених корака.

Прочитајте више

Летња школа јавних политика кроз „Дијалог промена“

13.05.2022.

Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије, партнер на пројекту „Дијалог промена“ Београдске отворене школе, реализовао је у периоду од 9. до 13. маја 2022. године Летњу школу јавних политика за представнике 19 организација цивилног друштва (ОЦД) у Шапцу.

Прочитајте више

Удружење Да се зна: Резултати у изазовним условима за рад у 2021. години

09.05.2022.

На њиховом онлајн чету са психолошкињом, који се одржава једном седмично, јавило преко 300 особа. С тим у вези, обезбеђено је скоро 150 индивидуалних и групних сесија са психолозима и психолошкињама, док им се више од 700 људи јавило преко друштвених мрежа за савет и подршку.

Прочитајте више

Удружење Да се зна! две године успешно четује са заједницом

06.05.2022.

Чет за анонимну и бесплатну психолошку подршку члановима ЛГБТИ заједнице, породици и пријатељима (у даљем тексту: чет), који је отворен уз подршку Удружења Да се зна! сваког четвртка од 20 до 22 часова, настао је као потреба да се ЛГБТИ заједници пружи подршка током периода када смо због пандемије корона вируса били у ванредној ситуацији...

Прочитајте више

Реализована регионална конференција Удружења студената са хендикепом у Новом Саду

05.05.2022.

Удружење студената са хендикепом одржало је 26. априла у Културној станици СВИЛАРА у Новом Саду конференцију о значају подршке локалних самоуправа у виду стипендија за младе са хендикепом.

Прочитајте више

Дијалог промена Инфо-сесија: II циклус Програма подршке ОЦД

28.04.2022.

Уколико те занима више детаља о другом циклусу Програма подршке пројектима организација цивилног друштва усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама „Дијалог промена“, тим Београдске отворене школе ће пружити све додатне информације на информативном састанку на ЗООМ платформи 11. маја у 12 часова.

Прочитајте више

Одржана регионална конференција Удружења студената са хендикепом у Смедереву

28.04.2022.

Удружење студената са хендикепом одржало је 20. априла у просторијама Центра за културу у Смедереву конференцију о значају подршке локалних самоуправа у виду стипендија за младе са хендикепом.

Прочитајте више

Обуке за запослене у органима јавне управе и представнике ОЦД

22.04.2022.

На који начин можемо унапредити партнерство цивилног и јавног сектора? Како организације цивилног друштва укључити у процесе доношења одлука? Каква је стварна ситуација на терену?

Прочитајте више

Трећа радионица са омладинским организацијама у Панчеву

22.04.2022.

Центар за едукацију и транспарентност - ЦЕТРА је у априлу 2022. године спровео трећу у низу радионица за локалне организације цивилног друштва које раде са младима, са циљем јачања њихових капацитета и знања.

Прочитајте више

Састанак са представницама ГУ Зајечар на тему јавног здравља на локалу

21.04.2022.

У просторијама ТОЦ-а, у среду 20. априла 2022. године одржана је састанак представника ТОЦ-а са представницима ГУ Зајечар, а на тему формирања Радне групе за израду Плана јавног здравља Града Зајечара.

Прочитајте више

Регионална конференција Удружења студената са хендикепом у Ваљеву

20.04.2022.

Удружење студената са хендикепом одржало је 19. априла 2022. године у просторијама Градске управе Ваљева конференцију о значају подршке локалних самоуправа у виду стипендија за младе са хендикепом.

Прочитајте више

Јавно здравље на локалу - Истраживање о Јавном здрављу у Зајечару

20.04.2022.

Тимочки Омладински Центар у оквиру пројекта "Јавно здравље на локалу" у току априла месеца спроводи истраживање на тему Јавног здравља у Зајечару.

Прочитајте више

Започело креирање Плана развоја општине Сремски Карловци

19.04.2022.

У Сремским Карловцима, 14. априла 2022. године, започео је дуго очекивани процес израде локалног Плана развоја општине. План представља документ развојног планирања највишег реда, доноси се на период од најмање седам година.

Прочитајте више

Eмисијe YOUTHE – подкаст о каријерном развоју и запошљивости младих

04.04.2022.

Едукативни центар - Крушевац реализује циклус емисија YOUTHE, на подкасту КРАК на свом youtube каналу. У емисијама обрађују се теме у области унапређења запошљивости, запошљавања младих и њиховог каријерног развоја.

Прочитајте више

Цивилни сектор недовољно укључен у процесе доношења одлука

30.03.2022.

У уторак, 29. маја 2022. Београдска отворена школа (БОШ) представила је резултате истраживања „Погледи на партнерство“. У истраживању су учествовали представници 14 министарстава, 62 локалне самоуправе и 124 организације цивилног друштва.

Прочитајте више

Одржана конференција: Ковидократија – две године касније

29.03.2022.

Београдски центар за безбедносну политику одржао је у четвртак, 28. марта конференцију Ковидократија - две године касније, на којој је истакнуто да је прошле године преминуло је 136 000 грађана Србије, што је за чак 18% више у односу на 2020, што је по статистичким подацима најгора година од краја Другог светског рата. До краја фебруара 2022. године 147 лекара је преминуло од короне.

Прочитајте више

Јачање капацитета партнера на пројекту “Инсталација социјалног задругарства”

28.03.2022.

Kрајем фебруара је започета обука запослених у Задружном савезу Србије, Општем задружном савезу за пољопривреду и рурални развој и Задружном савезу јужне Србије.

Прочитајте више

Нови серијал БОШ подкаста: Дијалог о променама

28.03.2022.

Београдска отворена школа покренула је серијал подкаста „Дијалог о променама“ који ће отпочети нову дискусију о (не)постојању дијалога између организација цивилног друштва и јавних власти у Србији.

Прочитајте више

Корак ближе ка равноправности за ученике и студенте са хендикепом

25.03.2022.

Удружење студената са хендикепом одржало је округли сто са кључним актерима за покретање дијалога за увођење инклузивних политика у конкурсе за стипендије које јединице локалних самоуправа додељују ученицима и студентима.

Прочитајте више

Предлог практичних политика за безбедност и заштиту деце од насиља у спортским активностима

23.03.2022.

Ужички центар за права детета је креирао „Предлог практичних политика за безбедност и заштиту деце од насиља у спортским активностима“ у циљу заговарања за остваривање права детета на заштиту од насиља у сектору спорта.

Прочитајте више