Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

Сарадња Министарства спорта и Ужичког центра за права детета у превенцији и заштити деце од насиља

30.01.2023.

Одржан је састанак представника Министарства спорта и Ужичког центра за права детета, 26. јануара 2023. године у Палати Србије у Београду.

Прочитајте више

Какав је ваздух у Лесковцу?

27.01.2023.

На ово наизглед једноставно питање, одговор је компликован. Према званичним подацима локалне самоуправе и марењима, која се врше на три мерна места, ваздух је чист и без загађујућих материјала. Међутим, резултати индикативних мерења ПМ 10 честица, које се врше током 8 недеља у току недеље, показују прекорачење дозвољених вредности ових честица у ваздуху. Тако на сајту града за исти датум можете пронаћи два контрадикторна податка, један који показује да је ваздух био одличан и други да је био изу

Прочитајте више

Ускоро формирање смедеревске „Мреже за ваздух“

11.01.2023.

Смедеревска „Мрежа за ваздух“ је осмишљена као посебна група коју чине на националном нивоу препознати експерти у области заштите животне средине и квалитета ваздуха као и стручњаци и истраживачи из области медицине и биологије, представници активистичких удружења, локалне самоуправе и локални новинари са вишедеценијским искуством.

Прочитајте више

Дијалог за бољи ваздух у Лесковцу

25.01.2023.

Тим 42 почео је са имплеменатцијом пројекта „Дијалог за бољи ваздух“ који има за циљ проналажење адекватних решења за унапређење квалитета ваздуха у Лесковцу.

Прочитајте више

Састанак о сарадњи јавних власти и ОЦД: Дијалог један од услова демокраског друштва и владавине права

23.12.2022.

Београдска отворна школа је у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог организовала састанак у Новом Саду са представницима покрајинских секретаријата и локалних самоуправа, који су контакт тачке за сарадњу са организацијама цивилног друштва. Тема састанка била је унапређење дијалога јавних власти и организација цивилног друштва, додатно учесницима су представљени и резултати истраживања о сарадњи између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања

Прочитајте више

Посебни протокол за заштиту деце од насиља у сектору спорта – састанак експертског и менторског тима

21.12.2022.

Ужички центар за права детета пружа експертизу Министарству спорта у процесу израде Посебног протокола за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања у сектору спорта што произилази као обавезност из Општег протокола за заштиту деце од насиља, који је Влада Републике Србије усвојила почетком ове године.

Прочитајте више

Подршка сектору спорта у превенцији и заштити деце од насиља

21.12.2022.

Ужички центар за права детета жели да унапреди примену јавних политика заштите деце од насиља у сектору спорта кроз конструктивни дијалог и партнерство са доносиоцима одлука, спреман је да пружи подршку и помоћ Министарству спорта у процесу израде Посебног протокола за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања у сектору спорта и израде Приручника за примену Посебног протокола, што је један, али нужан корак у циљу стварања безбедног, ненасилног окружења у домену спорта.

Прочитајте више

Сомборски едукативни центар одржао конференцију „Јавне политике у области унапређења положаја деце”

17.11.2022.

Сомборски едукативни центар организовао је 15. новембра конференцију под називом „Јавне политике у области унапређења положаја деце”.

Прочитајте више

Конференција Дијалог промена: Сарадња власти са цивилним сектором кључна за евроинтеграцију Србије

04.11.2022.

Београдска отворена школа 3. новембра организовала је конференцију „Дијалог промена - о могућностима и препрекама сарадње ОЦД и јавних власти“.

Прочитајте више
ТЕСТ

Конференција Дијалог промена - о могућностима и препрекама сарадње ОЦД и јавних власти

12.10.2022.

Београдска отворена школа, уз подршку Делегације Европске уније у Србији организује конференцију под називом "Дијалог промена". Конференција ће се одржати 3. новембра у Београду.

Прочитајте више

Представљени нови пројекти у оквиру II циклуса Дијалога промена

17.10.2022.

Београдска отворена школа, уз подршку делегације Европске уније у Србији, у оквиру подршке организацијама цивилног друштва, организовала је тродневни Иницијални састанак. Састанку су присутвовале 21 организација које су део другог циклуса пројекта Дијалог промена.

Прочитајте више
Slika 1

Извештај о социјалном задругарству 2016 - 2022.

03.08.2022.

Представљамо вам први извештај о социјалном задругарству. У извештају можете пронаћи информације о постигнућима и амбијенту за развој социјалног задругарства током првих 6 година развоја.

Прочитајте више
Forca

Иницијатива за формирање локалних Савета за социјалну политику

28.07.2022.

Локалним самоуправама у Косјерићу, Крупњу и Прибоју предложили смо да се формира Савет за социјалну политику који би у наредном периоду преузео све послове око припреме и реализације социјалне политике у општинама, док у општини Пожега овај Савет већ функционише.

Прочитајте више
УСХ

Конференција „Изједначавање услова за младе са хендикепом у образовању – право на стипендије“

22.07.2022.

Конференција „Изједначавање услова за младе са хендикепом у образовању – право на стипендије“ Удружења студената са хендикепом одржана је на Златибору 15. јула у циљу представљања резултата заговарачке иницијативе за увођење ублажених критеријума за младе са хендикепом у конкурсе јединица локалних самоуправа за стипендије ученика и студената.

Прочитајте више
TOC

Зајечарци морају бити здрави – Трибина “Како исхрана утиче на наше здравље?”

21.07.2022.

Тимочки Омладински Центар у оквиру пројекта Јавно здравље на локалу организоваће серијал трибина Зајечарци морају бити здрави. Трећа у низу трибина, биће одржана у четвртак 21. јула 2022. године у Простору за ПОМАК, Генерала Гамбете 44, 8. спрат, у 19ч, а на тему “Како исхрана утиче на наше здравље?“

Прочитајте више
Интер

ИнТЕР представио Мониторинг извештај о степену укључености организација цивилног друштва у дијалог са јавним властима код пројеката ЈПП

21.07.2022.

Институт за територијални економски развој – ИнТЕР је израдио Мониторинг извештај о степену укључености организација цивилног друштва у дијалог са јавним властима код пројеката јавно-приватног партнерства (ЈПП) који је претходних дана представљен на округлим столовима у Општини Топола, Општини Пландиште и Општини Бечеј.

Прочитајте више
FTJ

Најављено формирање Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама и у Суботици

20.07.2022.

Првог јула у Плавој сали Градске куће у Суботици одржан је округли сто поводом формирања Координационог тела за борбу против насиља у школама, који је уз подршку Града Суботице организовао Центар за несталу и злостављану децу.

Прочитајте више
FTJ

Формирано Координационо тело за сузбијање насиља у школама у Власотницу

20.07.2022.

На иницијативу Центра за несталу и злостављану децу и уз подршку Општине Власотинце, на 13. седници власотиначког локалног парламента усвојене су предложене мере за превенцију насиља у основним и средњим школама и формирано је Координационо тело за борбу против вршњачког насиља у основним и средњим школама.

Прочитајте више
BCBP

Управљање пандемијом – непоштовање закона, храброст лекара и конфузија међу грађанима

18.07.2022.

Управљање кризом изазваном пандемијом обележили су многи пропусти и у поштовању правног оквира, али и у организацији постојећих здравствених капацитета. Потпуни хаос је спречен само захваљујући напорима лекара, док су грађани, збуњени контрадикторним порукама били препуштени сами себи. Ово је закључено на округлом столу који је Београдски центар за безбедносну политику организовао 6. јуна.

Прочитајте више