Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

Отворен је конкурс за упис 31. генерације образовног програма Студије будућности

06.06.2023.

Београдска отворена школа расписује конкурс за упис 31. генерације образовног програма Студије будућности! Ако студираш на неком од универзитета у Србији, имаш 27 година и желиш да се лично и професионално развијаш, ово је програм за тебе!

Прочитајте више

Наставак дијалога Ужичког центра за права детета и Министарство спортс у заштити деце од насиља у сектору спорта

06.06.2023.

Одржана је прва седница Комисије за стратешко планирање у области борбе против негативних појава у спорту и заштите интегритета у спорту, у Спортском савезу Србије, 30.05.2023. у оквиру Савета Министра спорта.

Прочитајте више

Делегација програма „Дијалог промена“ у Студијској посети Шведској – размена пракси дијалога цивилног друштва и јавних власти

01.06.2023.

Унапређивање специфичних знања и вештина везаних за дијалог са јавним властима, осмишљавање, праћење јавних политика, умрежавање и упознавање са праксама дијалога ОЦД и јавних власти у Шведској били су неки од циљева Студијске посете коју је организовала Београдска отворена школа у партнерству са Олоф Палме центром.

Прочитајте више

Јачање капацитета организација цивилног друштва у области креирања јавних политика

18.05.2023.

У циљу јачања капацитета цивилног сектора за учешће у процес креирања јавних политика, Београдска отворена школа је у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике организовала другу по реду Школу јавних политика. Школа је одржана у Сокобањи у периоду од 24. до 27. априла 2023. године, где је као полазнике, окупила представнике 20 организација цивилног друштва.

Прочитајте више

Смернице за стицање и регистрацију статуса социјалног предузетништва

22.05.2023.

У циљу објашњавања на који начин социјална предузећа, у различитим правним формама, могу да стекну тај статус, какве измене је потребно да донесу како би добили тај статус, и какве обавезе проистичу из тог статуса, изађене су Смернице за стицање и регистрацију статуса социјалног предузетништва. Смернице немају правну снагу, већ су направљене са идејом да помогну читаоцима да боље разумеју Закон и начине његове примене.

Прочитајте више

Представљена Оцена стања квалитета ваздуха у Лесковцу

19.05.2023.

У уторак, 16. 5. 2023., у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању, у Лесковцу, одржана је завршна конференција пројекта „Дијалог за бољи ваздух" под називом „Шта дише Лесковац".

Прочитајте више

Одржане фокус групе са спортским савезима на тему унапређивања превенције и заштите деце од насиља у спортским активностима

09.05.2023.

Ужички центар за права детета је у сарадњи са Министарством спорта реализовао две фокус групе са националним спортским савезима, 26. априла 2023. у Палати „Србија" у Београду.

Прочитајте више

Састанак мреже Еко блок у Лесковцу

09.05.2023.

У суботу, 22. априла у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу одржан је састанак мреже Еко блок. Чланице мреже су пружиле подршку локалној иницијативи и активностима Тима 42 у борби за унапређење квалитета ваздуха у Лесковцу и дале допринос у изради Оцене стања квалитета ваздуха.

Прочитајте више

Ликовни конкурс „Дишем пуним плућима" - награђени радови

09.05.2023.

Наградни ликовни конкурс „Дишем пуним плућима" Тима 42 изазвао је велико интересовање код основаца у Лесковцу. Примили смо укупно 88 радова ученика основних школа са територије града Лесковца.

Прочитајте више

Шта дише Лесковац? Резултати наградног конкурса

09.05.2023.

Наградни конкурс „Шта дише Лесковац" изазвао је велико интересовање грађана и грађанки. Током трајања конкурса пристигле су 92 фотографије из 47 појединачних пријава. Награђено је 8 аутора.

Прочитајте више

Мањак психолога у здравственим установама отежава подршку у домену менталног здравља

05.04.2023.

Психолог Никола Танасковић, испред ПИН-а, говорио је за Радио Луну о резултатима и току спроведеног пројекта „Заједно ка унапређењу менталног здравља у заједници".

Прочитајте више

Фокус група са професионалцима за већу безбедност деце у спорту

03.04.2023.

29. масрта 2023. године одржан је онлајн састанак са представницима oрганизација цивилног друштва и родитељима деце која су укључена у спортске и рекреатвне активности.

Прочитајте више

Наставак сарадње Министарства спорта и Ужичког центра за права детета у превенцији и заштити деце од насиља у сектору спорта

03.04.2023.

Одржан је други састанак представника Министартсва спорта Ужичког центра за права детета у вези са израдом нацрта Посебног протокола за заштиту деце од насиља у спорту и спорстким активностима и Приручника за примену Посебног протокола, 28. марта 2023. године у Палати Србије у Београду.

Прочитајте више
Poziv

ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ГРАНТОВА ЗА ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

09.03.2023.

Бавите се истраживањима? Одлични сте у анализама и добро се сналазите са обрадом података? Вољни сте да својом експертизом допринесете раду организација цивилног друштва (ОЦД)? Уколико је одговор на наведена питања ДА пријавите се на наш Програм подршке истраживачима!

Прочитајте више

Други циклус радионица на тему заштите животне средине у Лесковцу

03.04.2023.

Одржан други циклус едукативних радионица на тему заштитне животне средине у основним школама у Лесковцу.

Прочитајте више

Одржани састанци радних група за израду ЛАП-а за децу у Темерину и Врбасу

27.03.2023.

Након потписивања меморандума о сарадњи између општина, организација цивилног друштва и Сомборског едукативног центра, током марта месеца одржани су састанци радних група за израду нацрта Локалног акционог плана за децу у Врбасу и Темерину.

Прочитајте више

Наставак консултација о изради Оцене стања квалитета ваздуха у Лесковцу

21.03.2023.

У среду, 15. 3. 2023. године, у организацији Удружења грађана Тим 42 одржан је други по реду консултативни састанак релеватних установа и организација из Лесковца као део пројекта „Дијалог за бољи ваздух”.

Прочитајте више

Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци у Темерину и Врбасу

13.03.2023.

Након одржане конференције под називом „Јавне политике у области унапређења положаја деце”, а у оквиру пројекта ”Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци”, као и представљања потенцијалног начина учешћа општина са територије Бачке у пројекту, општина Врбас и општина Темерин одабране су као две општине којима ће се у оквиру пројекта пружити подршка приликом креирања Локалног акционог плана за децу.

Прочитајте више

Одржана трибина „Шта дише Лесковац?”

06.03.2023.

У уторак 7. фебруара у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу одржана је трибина под називом „Шта дише Лесковац?” у организацији Тима 42. Током ове трибине грађани града Лесковца имали су прилику да чују информације о тренутном стању које се тиче загађења ваздуха, као и о примерима добре и лоше праксе који су у сличним ситуацијама примењени у неким другим градовима на територији Србије.

Прочитајте више

Први састанак Међусекторске радне групе за развој интеркултуралног образовања у средњим школама

03.03.2023.

Први састанак Међусекторске радне групе за развој интеркултуралног образовања у средњим школама одржан у циљу званичног оснивања Радне групе, која је окупила представнике цивилног друштва, школа и државних институција. Циљ рада групе за развој интеркултуралног образовања је проналажење метода, алата и практичних решења којима би се наставницима и ученицима приближило интеркултурално учење.

Прочитајте више