Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

09.09.2023.

Сарадњом до конкретних решења за развој интеркултуралног образовања

У уторак, 29. августа 2023. године, одржан је пети по реду састанак Међусекторске радне групе за развој интеркултуралног образовања (МРГзаРИО), са циљем заједничног рада на Нацрту предлога јавне политике: „Интеркултуралност у образовању" који је развијен на основу усаглашених ставова Међусекторске радне групе за развој интекултуралног образовања о смерницама за развој интекултуралног садржаја и вештина у средњим школама и анализе стања.

На петом састанку МРГзаРИО, чланице су дале финалне сугестије и препоруке за унапређење препорука ка јавним институцијама, средњим школама и организацијама цивилног друштва. Предлог јавне политике биће финализован у наредним недељама и званично представљен свим окупљеним стејкхолдерима 12. септембра на конференцији: „Заједно за развој интеркултуралног образовања" у Београду. Циљ израде предлога јавне политике јесте постављање даљих корака у заједничком раду како МРГзаРИО тако и актера подршке који ће бити позвани у наредном периоду да се придруже иницијативи међусекторског развоја интеркултуралности у образовању.

Европски покрет у Србији покренуо је иницијативу формирања Међусекторске радне групе за развој интеркултуралног образовања у средњим школама у оквиру пројекта „Заједно за развој интеркултуралног образовања" са циљем умрежавања и сарадње организација цивилног друштва, средњих школа и представника/ца релевантних јавних институција у области унапређења квалитета образовања о људским правима, са фокусом на интеркултурално образовање.