Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Издвајамо

Poziv

ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ГРАНТОВА ЗА ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

09.03.2023.

Бавите се истраживањима? Одлични сте у анализама и добро се сналазите са обрадом података? Вољни сте да својом експертизом допринесете раду организација цивилног друштва (ОЦД)? Уколико је одговор на наведена питања ДА пријавите се на наш Програм подршке истраживачима!

Прочитајте више

Истраживање: Ментално здравље особа у ситуацији бескућништва

27.02.2023.

У којој се позицији налазе особе у ситуацији бескућништва? Какав је законски оквир и доступне институционалне услуге? Какво је искуство особа у ситуацији бескућништва када је о томе реч, а посебно када се ради о здрављу и менталном здрављу? Циљ овог истраживања је да пружи увиде и одговори на дата питања, да разуме искуства бескућништва, начине уласка у ту ситуацију, као и најважније баријере и ресурсе за излазак из ње, са фокусом на улогу менталног здравља.

Прочитајте више

Представљање истраживања о дигиталној инклузији Рома

31.01.2023.

Др Љиљана Скробић, доценткиња на Филозофском факултету у Нишу, спровела је истраживање које је за циљ имало генерисање поузданог знања о организовању и функсионисању основношколског обрзовања за време трајања пандемије вируса КОВИД-19. У којој мери је онлајн или комбиновани вид наставе био доступан, приступачан и прилагођен ученицима ромске националности, као и кључне смернице за унапређење ове области

Прочитајте више

Састанак о сарадњи јавних власти и ОЦД: Дијалог један од услова демокраског друштва и владавине права

23.12.2022.

Београдска отворна школа је у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог организовала састанак у Новом Саду са представницима покрајинских секретаријата и локалних самоуправа, који су контакт тачке за сарадњу са организацијама цивилног друштва. Тема састанка била је унапређење дијалога јавних власти и организација цивилног друштва, додатно учесницима су представљени и резултати истраживања о сарадњи између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања

Прочитајте више

Конференција Дијалог промена: Сарадња власти са цивилним сектором кључна за евроинтеграцију Србије

04.11.2022.

Београдска отворена школа 3. новембра организовала је конференцију „Дијалог промена - о могућностима и препрекама сарадње ОЦД и јавних власти“.

Прочитајте више