Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Издвајамо

Конференција Дијалог промена: Сарадња власти са цивилним сектором кључна за евроинтеграцију Србије

04.11.2022.

Београдска отворена школа 3. новембра организовала је конференцију „Дијалог промена - о могућностима и препрекама сарадње ОЦД и јавних власти“.

Прочитајте више

Представљени нови пројекти у оквиру II циклуса Дијалога промена

17.10.2022.

Београдска отворена школа, уз подршку делегације Европске уније у Србији, у оквиру подршке организацијама цивилног друштва, организовала је тродневни Иницијални састанак. Састанку су присутвовале 21 организација које су део другог циклуса пројекта Дијалог промена.

Прочитајте више

СНИМАК ИНФО СЕСИЈЕ ЗА II ЦИКЛУС ПОДРШКЕ ОЦД

16.05.2022.

Инфосесија се одвијала у два дела. Најпре је представљен програм Дијалог промена и услови за конкурисање и скренута је пажња на најважније елементе које успешан предлог пројекта треба да садржи. Учесници су такође имали прилике да се упознају са процесом селекције и роковима за сваки од њених корака.

Прочитајте више

Летња школа јавних политика кроз „Дијалог промена“

13.05.2022.

Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије, партнер на пројекту „Дијалог промена“ Београдске отворене школе, реализовао је у периоду од 9. до 13. маја 2022. године Летњу школу јавних политика за представнике 19 организација цивилног друштва (ОЦД) у Шапцу.

Прочитајте више

Цивилни сектор недовољно укључен у процесе доношења одлука

30.03.2022.

У уторак, 29. маја 2022. Београдска отворена школа (БОШ) представила је резултате истраживања „Погледи на партнерство“. У истраживању су учествовали представници 14 министарстава, 62 локалне самоуправе и 124 организације цивилног друштва.

Прочитајте више

Нови серијал БОШ подкаста: Дијалог о променама

28.03.2022.

Београдска отворена школа покренула је серијал подкаста „Дијалог о променама“ који ће отпочети нову дискусију о (не)постојању дијалога између организација цивилног друштва и јавних власти у Србији.

Прочитајте више

Састанак са представницама ГУ Зајечар на тему јавног здравља на локалу

21.04.2022.

У просторијама ТОЦ-а, у среду 20. априла 2022. године одржана је састанак представника ТОЦ-а са представницима ГУ Зајечар, а на тему формирања Радне групе за израду Плана јавног здравља Града Зајечара.

Прочитајте више

Регионална конференција Удружења студената са хендикепом у Ваљеву

20.04.2022.

Удружење студената са хендикепом одржало је 19. априла 2022. године у просторијама Градске управе Ваљева конференцију о значају подршке локалних самоуправа у виду стипендија за младе са хендикепом.

Прочитајте више

Започело креирање Плана развоја општине Сремски Карловци

19.04.2022.

У Сремским Карловцима, 14. априла 2022. године, започео је дуго очекивани процес израде локалног Плана развоја општине. План представља документ развојног планирања највишег реда, доноси се на период од најмање седам година.

Прочитајте више