Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Издвајамо

09.03.2023.

ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ГРАНТОВА ЗА ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

Poziv

Бавите се истраживањима? Одлични сте у анализама  и добро се сналазите са обрадом података? Вољни сте да својом експертизом допринесете раду организација цивилног друштва (ОЦД)? Уколико је одговор на наведена питања ДА пријавите се на:

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ИСТРАЖИВАЧИМА

који Београдска отворена школа спроводи у оквиру пројекта „Дијалог промена", а који је осмишљен да допринесе остваривању позитивних ефеката сарадње између истраживача и ОЦД.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ИСТРАЖИВАЧИМА?

Програм подршке истраживачима подразумева финансијску подршку за спровођење истраживачког пројекта у износу до 2.500,00 €.

ТЕМАТСКЕ ОБЛАСТИ ЗА ИСТРАЖИВАЧКЕ ПРОЈЕКТЕ

Подносиоци предлога истраживачких пројеката могу да кандидују предлоге пројеката у оквиру следећих тематских области:

  • Подршка демократском развоју;
  • Унапређење и заштита људских права;
  • Развој локалне заједнице;
  • Заштита и унапређење животне средине и климатске промене;
  • Унапређивање запошљивости;
  • Социјална укљученост осетљивих група, и
  • Друге области од значаја за заједницу, а у којима се остварују циљеви и очекивани резултати Програма подршке истраживачима. 

Комплетан позив са свим неопходним информацијама и конкурсном документацијом можете пронаћи у Смерницама за подношење истраживачких пројеката.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

Позив је намењен искључиво појединцима за спровођење истраживања у дефинисаним тематским областима.

Истраживачи могу предлагати пројекте искључиво самостално.

Носилац истраживачког пројекта не може бити организација цивилног друштва или међународна организација, као ни образовна установа, орган државне управе, медиј, нити било које правно лице које је профитног карактера (компанија, акционарска друштва и слично).

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Подношење предлога истраживачких пројеката за учешће на Програму подршке „Дијалог промена“ се врши искључиво електронским путем преко онлајн платформе којој можете приступити ОВДЕ.

Обавезна документација за пријаву састоји се из:

1. Попуњеног пријавног формулара који можете преузети ОВДЕ,

 2. Радне биографије подносиоца истраживачког пројекта.


РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ИСТРАЖИВАЧКИХ ПРОЈЕКАТА 

Конкурс за подношење истраживачких пројеката је СТАЛНО ОТВОРЕН до 7. априла 2023. године до 12:00 часова.

Трајање истраживачких пројеката

Минимум трајања истраживачког пројекта је три месеца, а максимум шест месеци. Истраживачки пројекти морају се завршити најкасније до 31. октобра, 2023. године. 

Пријавите се!

ПОВРАТНА ИНФОРМАЦИЈА О СТАТУСУ ПРИЈАВЕ

Београдска отворена школа обавестиће подносиоца истраживачког пројекта о статусу пријаве у року од 60 дана од дана приспећа предлога истраживачког пројекта.

 

ЖЕЛИТЕ ДА ЧУЈЕТЕ ВИШЕ О ПОЗИВУ?

Београдска отворена школа организовала је инфосесију 19. новембра за све заинтересоване путем ЗООМ платформе у вези додатних информација о Програму подршке истраживачима. 

Учесници су имали прилику да постављају питања на која су одговарали координаторка пројекта Марина Лукић и доцент др  Дејан Павловић са Факултета политичких наука у Београду. Снимак инфосесије постављен је на званични јутјуб канал Београдске отворене школе и могуће га је пронаћи на следећем линку: ОВДЕ

--

„Дијалог промена" је пројекат који је усмерен ка побољшању пракси и приступа дијалогу између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања проблема у заједници и унапређењу јавних политика. У наредне три године биће финансијски подржано 40 удружења и 30 истраживача, а кроз менторску подршку ће више од 100 представника удружења и 60 представника локалних самоуправа и министарстава Владе Републике Србије бити оснажено за учешће у дијалогу за решавање конкретних проблема и подршку реформама у процесу европских интеграција.

Пројекат је подржан од стране Европске уније и реализује се у периоду од 2021. до 2023. године. Пројекат се реализује у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републичким секретаријатом за јавне политике, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Улоф Палме Центром, као и са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.

За више информација о пројекту можете посетити званичан сајт dijalogpromena.bos.rs.