Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Издвајамо

21.04.2022.

Састанак са представницама ГУ Зајечар на тему јавног здравља на локалу

У оквиру пројекта „Јавно здравље на локалу“, у просторијама Тимочког омладинског центра (ТОЦ), у среду 20. априла 2022. године одржан је састанак представника ТОЦ-а са представницама ГУ Зајечар, а на тему даљих активности на тему израде Плана јавног здравља Града Зајечара.

На састанку су представници ТОЦ-а Снежане Зарев, менаџерка за мониторниг и евалуацију и Горан Радисављевић, директора ТОЦ-а, разговарали са већницом за здравље Града Зајечар, Иваном Ћебић, као и са представницама Канцеларије за локални економски развој и друштвене делатности Маријом Милојевић и Тањом Аранђенловић, о наставку досадашње сарадње ТОЦ-а са ГУ Зајечар. Фокус састанак био је на формирању радне групе од стране ГУ Зајечар која ће радити на изради Плана јавног здравља. Такође, током састанак је било речи и о свим корацима и активностима које би требало ТОЦ у сарадњи са ГУ Зајечар да реализује у оквиру јавног заговарања за израду и усвајање Плана јавног здравља Града Зајечара.

У наредном периоду ТОЦ очекује реализација два тренинга намењена будућој радној групи за израду Плана јавног здравља, али и трибине са истакнутим лекарима које би грађанима приближили значај једног оваквог документа за град.

Пројекат „Јавно здравље на локалу“ спроводи се у оквиру пројекта „Дијалог промена“ којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.