Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

28.02.2022.

Разбијање митова о пандемији КОВИД-19

У оквиру пројекта "Управљање пандемијом - Научене лекције за сигурнију будућност"Београдски центар за безбедносну политику је направио укупно пет ткзв. "разбијача митова", односно визуелних материјала са порукама које за циљ имају деконструкцију лажних вести у вези са текућом пандемијом КОВИД-19 и процеса вакцинације.

На основу мањег истраживачког процеса, дошло се до пет најчешћих лажних вести који су у вези за пандемијом. Уз консултације са еминентним стручњацима из области медицине (вирусологије) и молекуларне биологије, Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП) је на сваку лажну вест одговорио истином. Сваки визуелни материјал ("разбијач митова") је поткрепљен доказима из еминентних нуачних часописа и магазина.

Ова кампања је део процеса јавног заговарања у оквиру пројекта који БЦБП спроводи у оквиру пројекта, и за циљ има да се спречи ширење лажних вести и тиме побољша управљање огромном здрацственом кризом изазване пандемијом КОВИД-19.

Пројекат се спроводи у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.