Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

13.02.2022.

СЕЦ и Савез удружења Града Сомбора: Одржана обука “Основе јавних политика”

Током 11. и 12. фебруара, у просторијама Сомборског едукативног центра, одржана је обука под називом "Основе јавних политика". То је прва обука у оквиру серијала обука у области јавних политика и јавног заговарања намењених представницима удружења са територије Града Сомбора.

Обуку је водио Стефан Ђорђевић, политиколог, који је представницима сомборских удружења приближио теме као што су: увод у јавне политике, значај и методе истраживања/испитивања потреба, као и механизми за укључивање грађана у процесе доношења одлука. Обуци је присуствовало 17 представника организација цивилног друштва са територије Града Сомбора.

Наредна обука у склопу овог серијала, а у склопу које ће нагласак бити на праћењу јавних политика, одржаће се у 18 и 19. фебруара, такође у просторијама Сомборског едукативног центра. 

Активности се реализују у склопу пројекта "Дијалог за развој Града Сомбора" који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе, НВО "Женска алтернатива" и Удружењем Рома "Бели голуб". 

Пројекат се спроводи у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.