Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

31.01.2022.

Одржана прва радионица о јавним политикама са организацијама цивилног друштва у Панчеву

Центар за едукацију и транспарентност - ЦЕТРА је 30. јануара 2022. године одржао прву од планиране четири радионице са панчевачким организацијама цивилног друштва у просторијама “Синхро” хаба.

Припрема предлога локалних јавних политика, као и мониторинг над спровођењем постојећих политика представља важан сегмент рада удружења у Панчеву, за који највећи број организација нема довољно знања и капацитета. Из наведеног разлога, ЦЕТРА је започела серијал радионица које треба да помогну колегиницама и колегама из цивилног сектора да боље разумеју процес припреме, креирања и усвајања нових локалних јавних политика заснованих на доказима. 

Првој радионици присуствовали су представници пет панчевачких удружења, а рад се највише фокусирао на концепт јавног заговарања у припреми и изменама јавних политика.

Ова активност спроводи се у оквиру пројекта "Развој локалне Стратегије отворених података града Панчева - дијалогом ка бољим локалним јавним политикама" у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.