Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

11.01.2022.

Оснивачка скупштина Савеза удружења Града Сомбора

Удружење Сомборски едукативни центар ће у наредном периоду спроводити централну активност оснивања Савеза удружења Града Сомбора у склопу пројекта „Дијалог за развој Града Сомбора“. Оснивачка скупштина заказана је за 25. јануар 2022. године са почетком у 16.30 часова у Сомбору.

Услови за учешће удружења на Оснивачкој скупштини су:

1. да је удружење регистровано у АПР-у у складу са Законом о удружењима и има седиште на територији Града Сомбора;

2. да је у протекле три године кроз минимум 3 релизована програма или пројекта реализовало активности у складу са циљевима удружења;

3. да удружење има нестраначки и недобитни карактер;

4. да је удружење засновано на демократским принципима удруживања;

5. да удружење не промовише нездраве животне стилове, друштвену сегрегацију, антисемитизам, фашизам, расизам, друштвену, етничку и националну нетрепељивост и нетолеранцију, насиље или било какав други облик дискриминације.

Уколико је ваше удружење испуњава прописане услове и жели да приступи оснивању Савеза, неопходно је да понесете попуњену изјаву о именовању делегата. Уколико именовани делегат није законски заступник удружења, потребно је да догађају присуствује и законски заступник ради потписивања и овере оснивачког акта.

Молимо вас да до 20. јануара 2022. године путем имејла soeducentar@yahoo.com потврдите учешће и пошаљете скенирану Одлуку о оснивању и приступању Савезу и изјаву о именовању делегата, а потписане и печатиране оригинале понесете на Скупштину. Модели ових докумената доступни су на сајту Сомборског едукативног центра.

Пројекат „Дијалог за развој Града Сомбора“ реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе, НВО „Женска алтернатива“ и Удружењем Рома „Бели Голуб“. Пројекат се спроводи у оквиру пројекта „Дијалог промена“ којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.