Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

14.10.2021.

У Краљеву отпочео "Дијалог промена"

нарнс

Почетак пројекта Од игре до књиге - допринос успешној транзицији из предшколске установе у основну школу“ који Национална асоцијација родитеља и наставника Србије (НАРНС) спроводи у оквиру „Дијалога промена“ Београдске отворене школе, била је сјајна прилика да се у Градском клубу родитеља и наставника ОШ „Чибуковачки партизани“ у Краљеву, коме су ове школске године приступили нови чланови и чланице, родитељи и наставници, представе циљеви пројекта и активности Клуба у наредном периоду.

На састанку који је одржан у библиотеци ОШ „Чибуковачки партизани“ 14. октобра 2021. године усвојен је Акциони план за школску годину 2021/22, који ће бити по потреби прилагођен актуелној епидемиолошкој ситуацији, ради очувања здравља и безбедности свих оних који ће бити обухваћени активностима клуба.

„Родитељима смо представили план радионица у наредном периоду“ каже Драгана Ђоковић Николић, новоизабрана председница НАРНС-а и локална координаторка Градског клуба „Чибуковачки партизани“ у истоименој школи. „У нашој школи, биће организоване радионице на тему „Јаке породице“, где планирамо да одржимо укупно три радионице, „Позитивно родитељство“, такође три радионице за укупно 60 родитеља, те две радионице на тему „Рана писменост“ за родитеље предшколаца. Родитељи су дали предлог да би желели радионице на тему здраве исхране, због пораста  броја гојазне деце“ преноси утиске Драгана.

Том приликом координаторка клуба представила је присутнима пројекат „Од игре до књиге“, који се спроводи у оквиру програма „Дијалог промена: подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти“, а подржава Делегација Европске уније у Србији, да је општи циљ пројекта унапређење процеса транзиције деце из система предшколског васпитања и образовања у наредни циклус основног образована, а да је специфични циљ пројекта да се у сарадњи са Локалном самоуправом, Школском управом, предшколском установом и основним школама у краљевачкој локалној заједници пилотира Протокол за транзицију из ПУ у ОШ, који ће омогућити да се до краја јуна 2022. године успешно спроведе транзиција деце предшколског узраста у основне школе.

У дискусију се можете укључити преко друштвених мрежа коришћењем хештегова #ОдИгреДоКњиге, #ДијалогПромена и #НАРНСобразовање.

Пројекат „Од игре до књиге - допринос успешној транзицији из предшколске установе у основну школу“ се спроводи у оквиру пројекта Београдске отворене школе „Дијалог промена“, уз финансијску подршку Европске уније.