Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

31.10.2021.

Новосадска новинарска школа реализовала први семинар медијске и информационе писмености за просветне раднике

ННШ

Новосадска новинарска школа реализовала је први семинар медијске и информационе писмености за просветне раднике у склопу пројекта "Унапређење медијске и информационе писмености кроз дијалог са јавним властима". Семинар је одржан у Гимназији у Врњачкој бањи, 31. октобра 2021. године

Предавачи из Новосадске новинарске школе су са наставницима обрађивали теме медијске конвергенције, улоге интернета у настави, анализе медијских наратива и креативне употребе медија и продукције ушколској клупи. 

Просветни радници су поделили своје искуство у креирању различитих медијских садржаја са својим ученицима. Утисци након такве врсте рада су најчешће позитивни и примећује се већа ангажованост ученика у тим приликама. 

Такође, наставници су пренели своја искуства из области употребе медијских садржаја као додатног наставног материјала погодног за критичку анализу лекција које су већ присутне у школском курикулуму. 

Сви просветни радници су се сложили у оцени да су едукације у овој области потребне превасходно наставницима, како би они могли да наставе да се баве овим темама са ученицима. Као најзначајније су истакли потребу за практичним саветима и алатима који се могу употребљавати. 

Пројекат "Унапређење медијске и информационе писмености кроз дијалог са јавним властима" део је пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршка Делегације Европске уније у Србији.