Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

04.10.2021.

Одржан први састанак поводом оснивања Савеза удружења Града Сомбора

sec

Сомборски едукативни центар одржао је први састанак поводом оснивања Савеза удружења Града Сомбора 29. септембра 2021. године у просторијама Пољопривредне стручне службе. На овом догађају центар је представио пројекат и наредне активности. Након тога, размотрен је предлог нацрта Статута будућег савеза.

Догађају су присуствовали представници/е следећих удружења: Сомборски едукативни центар, Женска алтернатива, Центар за педагошке иницијативе, Покрет горана Сомбор, СУБНОР, Радио клуб Никола Тесла, ПСИХОЗОН, ЦЕДРА, Центар за развој заједнице ЛИНК, Удружење слепих Сомбор, УРВИ, ООИР, Фондација Гимназије Вељко Петровић, Удружење МС Сомбор, Центар ПЕБ, Удружење Подиум и Со Опен. 

Након овог догађаја следи низ састанака представника/ца удружења, а затим и формална регистрација Савеза. Сомборски едукативни центар позива све заинтересоване представнике/це удружења са подручја Града Сомбора да се пријаве за учешће у наредним састанцима током којих ће се радити на изради нацрта Статута. 

Заинтересовани представници/е удружења грађана са подручја Града Сомбора треба да се пријаве за учешће путем мејла soeducentar@yahoo.com најкасније до 10. октобра 2021. године. У мејлу је потребно навести име и презиме учесника/це, као и назив удружења испред ког долазе. 

Активности се реализују у склопу пројекта "Дијалог за развој Града Сомбора" који реализује Сомборски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе, НВО "Женска алтернатива" и Удружењем Рома "Бели голуб". 

Пројекат је финансиран кроз пројекат "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Републици Србији.