Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

17.10.2022.

Представљени нови пројекти у оквиру II циклуса Дијалога промена

Београдска отворена школа, уз подршку делегације Европске уније у Србији, у оквиру подршке организацијама цивилног друштва, организовала је тродневни  Иницијални састанак. Састанку су присуствовале 21 организација које су део другог циклуса пројекта Дијалог промена.

Учесници састанка имали су прилику да размене искуства и знања о значајним аспектима планирања, спровођења и евалуације пројекта. Посебан фокус стављен је на комуникационе стратегије доброг пројектног плана као и  финансијско управљање пројектима. Партнерима је  представљен програм менторске подршке, који ће спроводити Центар за јавне политике, један од партнера на пројекту “Дијалог промена”.

Састанак су  отворили   Екмел Чизмећиоглу, представник делегиције ЕУ у Србији, и Милорад Бјелетић, извршни директор БОШ-а. Том приликом организована је свечена додела уговора о партнерству у оквиру пројекта.

Унапређење живота свих грађана и решавање проблема од општедруштвеног значаја подразумева укљученост свих заинтересованих актера цивилног и јавног сектора. Процес доношења и унапређења јавних политика подразумева активно учешће цивилног сектора који пружа тематске експертизе у одређеним областима друштвеног живота. У партнерству са јавним властима ОЦД учествују у креирању јавних политика за решавање конкретних проблема у заједници идентификацијом приоритета у стварању закона и прописа по мери грађана.

Менторска и финансијска подршка спроводи се у оквиру пројекта "Дијалог промена - подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти ". Пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији, и биће реализован у периоду од 2021. до 2023. године у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републичким секратаријатом за јавне политике, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром као и са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.