Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

22.04.2022.

Трећа радионица са омладинским организацијама у Панчеву

Центар за едукацију и транспарентност - ЦЕТРА је у априлу 2022. године спровео трећу у низу радионица за локалне организације цивилног друштва које раде са младима, са циљем јачања њихових капацитета и знања. На трећој по реду радионици се разговарало о локалним јавним политикама у контексту бриге о младима и чињеници да у Панчеву постоји Канцеларија за младе која није функционална. Кроз ову радионицу отворена су питање креирања новог акционог плана или стратегије за младе и укључивање младих, која треба да допринесе свеобухватном резултату анализе постојећих потреба омладинских организација у Панчеву.

Циљ радионица јесте припрема, праћење и креирање предлога јавних политика заснованих на доказима и мапирање проблема и изазова са којима се суочавају локалне организације цивилног друштва у Панчеву због недостатка дијалога са јавним властима града.

Ова активност спроводи се у оквиру пројекта "Развој локалне Стратегије отворених података града Панчева - дијалогом ка бољим локалним јавним политикама" у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.