Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

20.04.2022.

Јавно здравље на локалу - Истраживање о Јавном здрављу у Зајечару

Тимочки Омладински Центар (ТОЦ) у оквиру пројекта „Јавно здравље на локалу“ у току априла месеца спроводи истраживање на тему Јавног здравља у Зајечару.

Само истраживање има задатак да од грађана Зајечара добије информације о стању Јавног здравља у овом граду. Циљ је да резултати добијени из овог истраживања буду полазна тачка у изради Плана јавног здравља Града Зајечара. Након завршеног онлајн истраживања,  тј. попуњавања упитника од таргетираног броја грађана, уследиће реализација фокус група кроз које ће истраживачи имати прилику да добију додатне информације како би допунили резултате добијене кроз онлајн истраживање.

ТОЦ паралелно ради на јавном заговарању код Градске управе града Зајечар за оснивање радне групе за писање плана Јавног здравља, као и организацији четири трибине за грађане Зајечара на ову тему.

Према Закону о јавном здрављу Републике Србије јавно здравље представља скуп знања, вештина и активности усмерених на унапређење здравља, спречавање и сузбијање болести, продужење и побољшање квалитета живота путем организованих мера друштва. Циљ ТОЦ-а је да у сарадњи са Градском управом града Зајечара, надлежним институцијама, али и грађанима заједничким снагама изради документ који је значајан за наш град и све њене грађане.

Пројекат „Јавно здравље на локалу“ спроводи се у оквиру пројекта „Дијалог промена“ којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.