Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

20.03.2022.

У току теренски рад у Пожеги, Крупњу и Косјерићу

Представници Удружење „Форум цивилне акције ФОРЦА“ у сарадњи са Друштвом за церебралну и дечију парализу спроводе теренски рад и испитују потребе грађана и грађанки које се односе на социјална права и услуге на територији општине Пожега. Том приликом испуњавају се упитници који се односе на информације о потребама грађана и грађанки, а посебно оних који припадају осетљивој друштвеној категорији, који тренутно не користе доступне локалне услуге социјалне заштите, као и на информацију да ли је потребно развијати неке нове/иновативне услуге како би се за све грађане обезбедила једнака доступност услуга у сектору социјалне заштите.

По истом принципу, теренски рад спроводи се у општинама Крупањ и Косјерић, уз подршку Асоцијације Дуга.

План је да се у свим општинама, до краја априла месеца, анкетира најмање по 150 грађана/ки. Налазе теренског истраживања ФОРЦА ће употребити као заговарачки алат за дијалог о неопходности  унапређења локалних социјалних политика у поменутим општинама. 

Анкета се спроводи у оквиру пројекта „Ти доносиш промену! Иницијатива за укључивање грађана/ки у промене локалних социјалних политика у општинама Пожега, Косјерић, Крупањ и Прибој“ који спроводи општина Пожега у сарадњи са Удружењима грађана из Косјерића, Крупња и Прибоја. Пројекат се реализује у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.