Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

09.03.2022.

Одржана друга радионица са организацијама цивилног друштва у Панчеву

Центар за едукацију и транспарентност - ЦЕТРА реализовала је другу у низу радионица за локалне организације цивилног друштва са циљем јачања њихових капацитета. На радионици се бавило питањима надгледања и анализе постојећих јавних политика.

Радионици је присуствовало седам представника различитих организација цивилног друштва, које се баве различитим еколошким и социјалним темама. Циљ ових догађаја је да оснажи способности, вештине и знања локалних удружења да учествују у процесу припреме, праћења и креирања локалних предлога јавних политика. На радионици су учествовали и млади спољни сарадници - истраживачи ЦЕТРЕ.

Јавне политике засноване на доказима и мапирању проблема и изазова са којима се суочавају локалне организације цивилног друштва у Панчеву због недостатка дијалога са јавним властима града јесу предмет дискусије и ради се на заједничком формулисању препорука за унапређење дијалога са доносиоцима одлука на локалном нивоу.

Ова активност спроводи се у оквиру пројекта "Развој локалне Стратегије отворених података града Панчева - дијалогом ка бољим локалним јавним политикама" у оквиру пројекта "Дијалог промена" којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.