Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

21.03.2022.

Састанак партнера: Осврт на 2021. и даљи кораци

Други састанак партнера на пројекту „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти“ одржан је током 17-18. марта 2022. године у Новом Саду. Главни циљ састанка био је осврт на претходну 2021. годину и дефинисање даљих корака сарадње.

Партнере на пројекту, поред Београдске отворене школе, чине Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републички секретаријат за јавне политике, Центар за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Међународни центар „Олоф Палме“, као и Уред за удруге Владе Републике Хрватске.

Током дводневног састанка партнери су имали прилике да се детаљно упознају са реализованим пројектним активностима у 2021. години и њиховом динамиком, као и да чују научене лекције Уреда за удруге Владе Републике Хрватске које је представила Весна Лендић Касало, заменица директорке Уреда за Удруге Владе Републике Хрватске.

Осим тога, на састанку су представљени резултати истраживања о сарадњи између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања проблема у заједници и унапређењу јавних политика, представљени у новој публикацији „Погледи на партнерство: Јавне полтиике, прописи и праксе учешћа организација цивилног друштва у процесима доношења одлука“. Публикацију је могуће преузети путем следећег линка: овде.

Састанак је завршен рекапитулацијом и потврђивањем акционог плана за другу пројектну годину.