Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

14.01.2022.

БОШ подкаст: Дијалог о променама | Зелени активизам

Београдска отворена школа покренула је серијал подкаста „Дијалог о променама“ који ће отпочети нову дискусију о (не)постојању дијалога између организација цивилног друштва и јавних власти у Србији.

У првој епизоди „Дијалог о променама: Зелени активизам“, активисткиња Кристина Урошевић из организације Крени промени говорила је о важности очувања заштите животне средине и како она утиче на наш свакодневни живот.

Животна средина тренутно је при самом врху интересовања значајног дела грађана Србије. Како је ова тема успела да укључи толики број људи у дијалог о променама? Шта је то што чини питање животне средине посебним у односу на нека друга питања у друштву? Какво је искуство активиста из Крени промени и како усмерити грађанске напоре ка решавању проблема у овој области - сазнајте у првој епизоди путем линка ОВДЕ.

Епизоду је водио Огњан Пантић, координатор пројеката у области Енергије, климе и заштите животне средине у Београдској отвореној школи. 

Серијал „Дијалог о променама“ реализује се у склопу пројекта Београдске отворене школе „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти“, који је подржан од стране Делегације Европске уније у Србији. Ставови изнесени у епизоди представљају лични став аутора и ауторки и не изражавају мишљења Београдске отворене школе нити Делегације ЕУ.