Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

23.11.2021.

Одржана инфосесија: Ево како до 2.500 евра за истраживачки пројекат!

infosesija

Сви заинтересовани за учешће у Програму подршке истраживачима „Дијалог промена“ имали су прилику да учествују на онлине инфосесији одржаној 19. новембра 2021. године на Зоом платформи.

Инфосесија се одвијала у два дела. Најпре је кроз презентацију представљен пројекат „Дијалог промена“, у оквиру ког ће се Програм подршке истраживачима спроводити. Потом је представљен сам Програм, услови за конкурисање, тематске области и најважнији елементи које успешан предлог истраживачког пројекта треба да садржи. Учесници су такође имали прилику да се упознају са процесом селекције и роковима за конкурисање.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА (ПРЕУЗМИ)

Током другог дела инфосесије, учесници су имали прилику да постављају питања на која су одговарали координаторка пројекта Марина Лукић и доцент др. Дејан Павловић са Факултета политичких наука у Београду. Снимак инфосесије постављен је на званични јутјуб канал Београдске отворене школе и могуће га је пронаћи на следећем линку: 

СНИМАК ИНФОСЕСИЈЕ 

Подсећамо још једном да је конкурс за подношење истраживачких пројеката СТАЛНО ОТВОРЕН до 30. марта 2022. године до 15:00 часова. Београдска отворена школа обавестиће подносиоца истраживачког пројекта о статусу пријаве у року од 60 дана од дана приспећа истраживачког пројекта.

Током трајања отвореног позива, заинтересовани истраживачи се могу обратити тиму Београдске отворене школе путем имејла: dijalogpromena@bos.rs. У циљу обезбеђивања једнаких услова за све истраживаче који се пријављују за учешће, Београдска отворена школа неће давати мишљења о теми, циљевима, очекиваним резултатима и активностима појединачних предложених истраживачких пројеката.

Програм подршке истраживачима спроводи Београдска отворена школа у оквиру пројекта „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти“. Пројекат је подржан од стране Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, и биће реализован у периоду од 2021. до 2023. године.  Пројекат се спроводи у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије, Републичким секретаријатом за јавне политике Владе Републике Србије, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром, као и у сарадњи са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.