Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

29.10.2021.

Посета Делегације ЕУ: Перспектива цивилног сектора кроз БОШ

Посета Екмела

У петак, 29. октобра 2021. године, у просторијама Београдске отворене школе одржан је састанак са представницима Делегације Европске уније у Србији - програмским менаџером Екмелом Чизмециоглуом, као и шефом за сарадњу Николом Бертолинијем

Испред Београдске отворене школе нашли су се извршни директор Милорад Бјелетић, саветник за јавне политике Владимир Павловић, програмска менаџерка Мирјана Јовановић, као и координаторка пројеката Марина Лукић. 

БОШ тим првенствено је представио свој досадашњи рад и улогу у унапређењу јавних политика и јачању капацитета цивилног друштва, а потом су учесници дискутовали о стању цивилног сектора у Републици Србији. 

С тим у вези, на састанку се посебно говорило о два важна пројекта које Делегација ЕУ подржава у оквиру Београдске отворене школе: "Дијалог промена" и "Зелени инкубатор". Оба пројекта имају за циљ развој цивилног друштва које доприноси реформским процесима и интеграцији Србије Европској унији - први кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти, други кроз решавање изазова из области заштите животне средине. 

У закључцима састанка, Чизмециоуглу је истакао да Делегације ЕУ у Србији препознаје улогу БОШ-а у унапређењу и јачању капацитета цивилног сектора у Србији, као и да у БОШ-у види поузданог партнера у заједничкој борби ка истом циљу - побољшању европске перспективе Републике Србије. 

Детаљније о пројектима које подржава Делегација ЕУ у оквиру Београдске отворене школе можете пратити на сајтовима Цивилно друштво и Енергија, клима и животна средина