Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

21.10.2021.

Подршка партнерима: Одржана обука за финансијско управљање пројектима

Обука

Београдска отворена школа одржала је у понедељак 18. октобра 2021. године онлајн обуку за финансијско управљање пројектима за представнике деветнаест одабраних организација цивилног друштва које спроводе пројекте у оквиру програма подршке „Дијалог промена“.

Обуку на ZOOM-у је отворила Дијана Недић, финансијска менаџерка Београдске отворене школе, а поред ње уводну реч дала је и координаторка пројекта Марина Лукић.

Поред финансијског и пројектног тима Београдске отворене школе, обуци су присуствовали представници следећих удружења: Београдски центар за безбедносну политику, Друштво за развој креативности, Едукативни центар – Крушевац, Институт за територијални економски развој (ИнТЕР), Кровна организација младих Србије, Национална асоцијација родитеља и наставника Србије (НАРНС), Новосадска новинарска школа, Покрет горана Војводине, Савез произвођача са ознакама географског порекла „Оригинал Србија“, Сомборски едукативни центар, Тимочки Омладински центар, Удружење „Ужички центар за људска права и демократију“, Удружење Да се зна!, Удружење за локални развој Каменица, Удружење студената са хендикепом, Удружење „Форум цивилне акције ФОРЦА“, Ужички центар за права детета, Фондација Тијана Јурић и Центар за едукацију и транспарентност – ЦЕТРА.

Обука је протекла у духу дијалога и била је усмерена на разрешавање свих недоумица са којима се партнери суочавају у вези финансијских процедура на својим пројектима, укључујући процедуре правдања зарада, хонорара и експерата, процедуре набавки, процедуре правдања путних трошкова, процедуре попуњавања радних листи и слично.

Пројектом „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти“ координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Србији. Пројекат се реализује у периоду од 2021. до 2023. године у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републичким секретаријатом за јавне политике, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Олоф Палме Центром, као и са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.