Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

06.06.2023.

Отворен је конкурс за упис 31. генерације образовног програма Студије будућности

Београдска отворена школа расписује конкурс за упис 31. генерације образовног програма Студије будућности! Ако студираш на неком од универзитета у Србији, имаш 27 година и желиш да се лично и професионално развијаш, ово је програм за тебе!

Студије будућности су обазовни програм на ком се знање стиче и дели на јединствен начин. То је прилика за амбициозне и свестране студенте и студенткиње да развијају критичко мишљење, оригиналност и вољу за сазнањем.

БОШ својим студентима пружа:

  • Предавања знања;
  • Радионице вештина;
  • Менторски програм;
  • Психолошку подршку.

Програм Студије будућности даје ти знања из различитих сфера савременог живота, као и многе прилике у даљем професионалном усавршавању.

Кроз предавања знања на целинама Знања за будућност и Нови свет ћеш даље унапредити знања која већ имаш, али и научити нешто сасвим ново, доносно стекнеш знања у областима са којима се први пут сусрећеш.

Радионице вештина су прилика да стекнеш вештине које су ти потребне у професионалном и личном развоју. Кроз радионице на целинама Вештине будућности и Управљање каријером и радне праксе ћеш стећи бројне корисне и потребне вештине: од вештине јавног наступа до свих других вештина које си ти потребне да би закорачио/ла из света образовања у свет рада. Београдска отворена школа нуди помоћ и подршку при проналажењу радне праксе за све студенткиње и студенте који то желе.

Менторски програм је јединствена прилика да учиш од најбољих. Кроз менторски програм ћеш имати прилику да сарађујеш са истакнутим појединцима који имају изузетно успешне каријере у најразличитијим областима. У зависности од твојих циљева и преференција, добићеш ментора/менторку који ти може помоћи да баш те циљеве и оставриш.

Психолошка подршка: твоја прилика да сазнаш више о себи, другима и свету око себе. Кроз радионице психолошке подршке ћеш имати могућност да научиш како да се носиш са успехом и неуспехом, како да препознаш емоције код себе и других, како да реагујеш у различитим ситуацијама и још много тога.

Слободне активности су заједничка дружења, изласци, посете биоскопу и позоришту, излети, Зимска школа тимског рада и све друге слободне активности где ћеш имати прилику да боље упознаш колеге и колегинице из групе, те да постанете један тим.

Програм је намењен онима који ће у октобру 2023. године имати 27 година и бити студенти/киње треће  завршне горине, апсолвенти/киње или студенти/киње мастер студија на неком од универзитета у Србији.

Избор студената за Студије будућности одвија се у три фазе:

  • Пријављивање кандидата,
  • Тестирање,
  • Интервју и коначан избор.

Програм траје од октобра 2023. до маја 2024. године.

Конкурс је отворен до 30. јуна до 23:59h.

Уколико желиш да из прве руке сазнаш све што те интересује о Студијама будућности Београдске отворене школе, придружи нам се 15. јуна када припремамо Дан отворених врата (Булевар ослобођења 177).

Све информације о начину пријављивања можете пронаћи у следећем документу.

Студије будућности - твој следећи корак!