Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

14.05.2021.

Дијалог промена Инфо-сесија - Одговори на најважнија питања

„Без дијалога нема демократских реформи, унапређења владавине права и заштите, унапређења и промоције људских права. Зато је кључна финансијска и менторска подршка организацијама цивилног друштва које ће у наредном периоду активно радити на решавању различитих проблема у заједници кроз програм Дијалог промена“ закључак је инфо-сесије одржане 11.5.2021. путем ЗООМ платформе и Јутјуб канала БОШ-а.

Инфосесија се одвијала у два дела. Најпре је представљен програм Дијалог промена и услови за конкурисање и скренута је пажња на најважније елементе које успешан предлог пројекта треба да садржи. Учесници су такође имали прилике да се упознају са процесом селекције и роковима за сваки од њених корака.

Након представљања пројекта и конкурса, Иван Топаловић, менаџер на пројектима и Владимир М. Павловић, саветник за јавне политике су одговарали на питања представника организација цивилног друштва заинтересованих за подношење пројектних идеја. Инфо-сесији је присуствовало око 100 заинтересованих представника ОЦД.

Све информације о Позиву намењеном за организације цивилног друштва налазе се на овом линку. Такође, одговоре на најчешће постављена питања можете пронаћи ОВДЕ.

Подсећамо, рок за подношење пројектних идеја за организације цивилног друштва је 24.5.2021. године, до 15 часова. Предлози пројектних идеја достављени након постављеног рока неће бити разматрани.

Током трајања отвореног позива, заинтересоване организације се могу обратити тиму Београдске отворене школе путем мејла: dijalogpromena@bos.rs. Тим Београдске отворене школе ће давати одговоре на појединачна питања искључиво путем електронске поште.

Дијалог промена је пројекат који је усмерен ка побољшању пракси и приступа дијалогу између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања проблема у заједници и унапређењу јавних политика. У наредне три године биће финансијски подржано 40 удружења и 30 истраживача, а кроз менторску подршку ће више од 100 представника удружења и 60 представника локалних самоуправа и министарстава Владе Републике Србије бити оснажено за учешће у дијалогу за решавање конкретних проблема и подршку реформама у процесу европских интеграција.

Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2021. до 2023. године. Пројекат се реализује у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалогРепубличким секретаријатом за јавне политикеЦентром за јавне политике ЕУ Универзитета у БеоградуУлоф Палме Центром као и са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.