Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

06.03.2023.

Одржана трибина „Шта дише Лесковац?”

У уторак 7. фебруара у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу одржана је трибина под називом „Шта дише Лесковац?” у организацији Тима 42. Током ове трибине грађани града Лесковца имали су прилику да чују информације о тренутном стању, које се тиче загађења ваздуха, као и о примерима добре и лоше праксе у сличним ситуацијама примењени у неким другим градовима на територији Србије.

Трибина је била отворена за све заинтересоване грађане, а присуствовали су и представници релевантних установа, које заједно са Тимом 42 раде на изради стања квалитета ваздуха у Лесковцу.

Говорници на трибини били су: Огњан Пантић (БОШ), Мирко Поповић (РЕРИ) и Миленко Јовановић (НЕА), док у улози модераторке била Ана Пецарски (ТИМ 42).

Током трибине грађани могли су да се информишу о подацима који се тичу тренутног загађења ваздуха на територији града Лесковца, али и Републике Србије, које су мере, у овој области, (не)предузете у локалним самоуправа и на државном нивоу. 

Једна од тема била је и инсталација аутоматске мерне станице која би у Лесковцу, како је најављено од стране Агенције за заштиту животну средину, требало да буде постављена до краја 2023. године. Више о томе на следећем ЛИНКУ.

Овај догађај испраћен је од стране локалних и националних медија.