Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

26.04.2021.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА [ДИЈАЛОГ ПРОМЕНА]

Дијалог је кључни инструмент за доношење одлука, решавање проблема од јавног интереса и доношење јавних политика по мери свих нас. Приметно је сужавање простора за деловање цивилног друштва када је у питању јавни дијалог, а Београдска отворена школа ће подржати иницијативе организација цивилног друштва које се односе на успостављање конструктивног дијалога као легитимног средства деловања за боље друштво кроз:

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ

пројектима организација цивилног друштва усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама у оквиру пројекта „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти”.

Шта подразумева подршка организацијама цивилног друштва у Програму Дијалог промена?
  • Финансијску подршку за спровођење пројеката;
  • Развој и унапређење специфичних знања и вештина везаних за дијалог са јавним властима, осмишљавање, праћење и евалуација јавних политика;
  • Експертску и менторску подршку током реализације пројеката.
Којим темама се бавимо на Програму Дијалог промена?
  • Подршка демократском развоју ;
  • Унапређење и заштита људских права;
  • Развој локалне заједнице;
  • Заштита и унапређење животне средине и климатске промене;
  • Унапређење запошљивости;
  • Социјална укљученост осетљивих група;
  • Друге области од значаја за заједницу, а у којима се остварују циљеви и очекивани резултати Програма подршке пројектима Дијалог промена.

Комплетан позив са свим неопходним информацијама и конкурсном документацијом можете пронаћи:

ОВДЕ

Рок за подношење пројектних идеја је 24.5.2021. године, до 15 часова.

ВИШЕ ДЕТАЉНИХ ИНФОРМАЦИЈА

Београдска отворена школа организује информативни састанак за све заинтересоване путем ЗООМ платформе 11. маја у 12 часова, у вези додатних информација о Програму подршке пројектима организација цивилног друштва усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама “Дијалог промена”. До тада, одговоре на најчешће постављена питања можете пронаћи ОВДЕ или писати на dijalogpromena@bos.rs.

ПРИЈАВА ЗА ИНФОСЕСИЈУ

 

„Дијалог промена" је пројекат који је усмерен ка побољшању пракси и приступа дијалогу између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања проблема у заједници и унапређењу јавних политика. У наредне три године биће финансијски подржано 40 удружења и 30 истраживача, а кроз менторску подршку ће више од 100 представника удружења и 60 представника локалних самоуправа и министарстава Владе Републике Србије бити оснажено за учешће у дијалогу за решавање конкретних проблема и подршку реформама у процесу европских интеграција.

ДЕТАЉНИЈЕ О ПРОЈЕКТУ