Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

20.07.2022.

Најављено формирање Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама и у Суботици

FTJ

Првог јула у Плавој сали Градске куће у Суботици одржан је округли сто поводом формирања Координационог тела за борбу против насиља у школама, који је уз подршку Града Суботице организовао Центар за несталу и злостављану децу.


Циљ Координационог тела, које је већ формирано у Новом Саду и Власотинцу, а ускоро и у Аранђеловцу, је да окупи представнике релевантних институција како би брже и ефикасније реаговали у случајевима вршњачког насиља.


По речима Илије Ђукановића, члана Градског већа за област социјалне политике, одржавање овог округлог стола је последњи корак ка формирању Координационог тела у Суботици, који има подршку локалне самоуправе.


"У претходном периоду имали смо неколико састанака, посетили смо ово тело у Новом Саду и сада ћемо са представницима образовања, здравства, социјалне заштите, Канцеларије за младе договорити даље кораке. Ово је  важан проблем и кроз Координационо тело желимо да усвојимо сет мера и активности на превенцији и едукацији, и да отворимо сарадњу са медијима. Надам се да ће почетком нове школске године ово тело бити формирано",  изјавио је Ђукановић.