Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

17.06.2022.

Реализована четврта радионица са локалним организацијама цивилног друштва у Панчеву

slika 2

У просторијама “Синхро” хаба је 22. маја ове године спроведена четврта у низу радионица за локалне организације цивилног друштва, са циљем јачања њихових капацитета и знања. Предмет радионице је био обликовање порука за кампању јавног заговарања на локалном нивоу, чиме је заокружена серија тренинга локалних организација цивилног друштва у сврху њиховог оснаживања способности, вештина и знања о процесу припреме, праћења и креирања локалних предлога јавних политика.


Радионици је присуствовало пет представника различитих организација цивилног друштва, које се баве различитим питањима, еколошким, социјалним и правима особа са инвалидитетом.


Ово је била финална, од четири планиране чији је циљ припрема, праћење и креирање предлога јавних политика заснованих на доказима и мапирање проблема и изазова са којима се суочавају локалне организације цивилног друштва у Панчеву због недостатка дијалога са јавним властима града. Заједничким снагама се формулишу препоруке за унапређење дијалога са доносиоцима одлука на локалном нивоу.