Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

13.05.2022.

Летња школа јавних политика кроз „Дијалог промена“

Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије, партнер на пројекту „Дијалог промена“ Београдске отворене школе, реализовао је у периоду од 9. до 13. маја 2022. године Летњу школу јавних политика за представнике 19 организација цивилног друштва (ОЦД) у Шапцу, подржаних у првом циклусу Програма подршке пројектима ОЦД усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама „Дијалог промена“.

Учесници ОЦД су имали прилику да се упознају са концептом, законодавним оквиром и циклусом, и праћењем и вредновањем јавних политика, али су и кроз практичне примере проблеме у својој заједници дефинисали помоћу механизама и метода који се користе приликом формулисања јавних политика.

Циљ је био да се допринесе квалитетном развоју јавних политика у Србији кроз оснаживање капацитета и подизање степена разумевања развоја јавних политика код представника ОЦД, као и оснаживању комуникације и сарадње међу актерима из цивилног и јавног сектора.

Предавачи Школе били су представници Републичког секретаријата за јавне политике и Природно-математичког факултета из Новог Сада.

Летња школа јавних политика спроводи се у оквиру пројекта „Дијалог промена“ којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.