Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Вести

22.04.2022.

Обуке за запослене у органима јавне управе и представнике ОЦД

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је, у сарадњи са Београдском отвореном школом, одржало обуке за запослене у органима јавне управе и представнике организација цивилног друштва на тему „Сарадња органа јавне управе са организацијама цивилног друштва упроцесу доношења одлука“.

Прва обука реализована је у Палати Србије у Београду током 24-25. марта, док је друга узела учешће у Официрском дому у Нишу током 18-19. априла 2022. године.

Током дводневних обука учесници су имали прилику да се упознају и дискутују о значају сарадње између јавног сектора и удружења и других организација цивилног друштва које окупљају грађане, око питања која су у општем интересу и представљају најактивнији део заинтересоване јавности. Такође, на радионицама су представљени и правни, стратшки и институционални оквири за учешће грађана и ОЦД упроцесу доношења одлука, као и бројни механизми које оба сектора имају на располагађу како би унапредили међусобну сарадњу.

Обуке су реализоване у оквиру пројекта „Дијалог промена“ којим координира Београдска отворена школа, уз финансијску подршку Европске уније.