Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

Ресурси

Извештај о социјалном задругарству 2016 - 2022

Извештај о социјалном задругарству је настао у сарадњи задружног, академског и цивилног сектора. Циљ Извештаја је да пружи информације о постигнућима и развојном окружењу домаћег социјалног задругарства чији је развитак у самом повоју. Извештај прати првих 6 година развоја социјалног задругарства, у периоду од почетка примене Закона о задругама Републике Србије у јануару 2016. године до јануара 2022. године. 

Шестогодишњи резултати социјалног задругарства специфично су представљени у контексту дијалога између задружног и јавног сектора, који је почев од 2020. године активно подржан од стране цивилног сектора. Захваљујући овоме, читањем извештаја можете сазнати у којој мери је дијалог допринео променама и унапређењу укупног амбијента за развој социјалног задругарства.

 

ПРЕУЗМИ ИЗВЕШТАЈ

 

Извештај је спроведен у оквиру пројекта „Дијалог промена“, који се спроводи уз финансијску подршку Европске уније. Извештај је реализовало Удружење за локални развој Каменица у партнерству са Задружним савезом Србије и уз стручну подршку доц.др Марије Николић са Пољопривредног факултета у Београду, у склопу пројекта „Инсталација социјалног задругарства“.